Γυμνάσιο Αιγινίου

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 2012 – 2013

Ενημέρωση για τη Λειτουργία ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Με απόφαση του  Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.,  κατά το τρέχον σχολικό έτος θα λειτουργήσει στα Γυμνάσια πρόγραμμα  Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Ε.Δ) στα  μαθήματα : Γλωσσική διδασκαλία (Αρχαία, Νέα), Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά. Μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων που υστερούν στους παραπάνω τομείς ή επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας υλοποιείται σε Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Σ.Κ.Ε.Δ), τα οποία συγκροτούνται από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων και ορίζονται ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε). Σε κάθε Δ.Δ.Ε, διαμορφώνεται πίνακας αιτούντων ανά μάθημα και ανά Σ.Κ.Ε.Δ., ο οποίος  χρησιμοποιείται για τη συγκρότηση των αντίστοιχων τμημάτων.

Κριτήρια για την  επιλογή-συμμετοχή  των μαθητών/τριών στα τμήματα μαθημάτων Ε.Δ αποτελούν ο βαθμός τριμήνου του μαθήματος και ο  μέσος όρος του τριμήνου σε όλα τα μαθήματα. Το ημερήσιο πρόγραμμα Ε. Δ. καλύπτει 1-3 διδακτικές ώρες την ημέρα, μετά την λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα Ε.Δ. Σε κάθε τμήμα μαθήματος ενισχυτικής διδασκαλίας συμμετέχουν 10 μαθητές/τριες το ελάχιστο και έως 15 μαθητές/τριες το μέγιστο.

Επομένως, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους στην Ε.Δ. πρέπει να συμπληρώσουν στο σχολείο σχετική αίτηση, μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου, επειδή το αργότερο  τη Δευτέρα  11 Μαρτίου πρέπει να διαβιβαστούν στην Δ.Δ.Ε  Πιερίας.