Γυμνάσιο Αιγινίου

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15

Σας ενημερώνουμε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και με τέκνα που φοιτούν σε βαθμίδα υποχρεωτικής εκπαίδευσης χορηγείται εισοδηματική ενίσχυση.

Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνεται η χορήγηση της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι τα παρακάτω:

Σε οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, που έχουν τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3000?) ευρώ καταβάλλεται ετήσια οικονομική ενίσχυση για κάθε παιδί ύψους τριακοσίων (300?) ευρώ και μέχρι της συμπλήρωσης του 16ου έτους της ηλικίας του. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, για την καταβολή της ενίσχυσης ορίζεται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή.

 Τα απαραίτητα δικαιολογητικά σχετικά με την χορήγηση της ενίσχυσης  είναι τα κάτωθι:

1. Αίτηση του δικαιούχου στην οποία θα περιλαμβάνονται τα εξής στοιχεία ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ (φωτοτυπία του βιβλιαρίου).

2. Βεβαίωση του Διευθυντή δημόσιου σχολείου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την οποία να προκύπτει η εγγραφή του μαθητή σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε. Η βεβαίωση αυτή είναι μοναδική και δεν επανεκδίδεται σε καμία περίπτωση.

3. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (εισοδήματα έτους 2013) ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (Έντυπου Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, με ανάλογο περιεχόμενο, θεωρημένη από την οικεία Δ.Ο.Υ.

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου πρόσφατο.

5. Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά.

Τα κριτήρια με βάση τα οποία γίνεται η χορήγηση της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι αυστηρά γι? αυτό πριν την συμπλήρωσης της αίτησης να βεβαιώνεστε σχετικά με το ύψος του συνολικού ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος.

Παρακαλούμε με ευθύνη των Δ/ντων των Σχολικών μονάδων να διαβιβασθούν τα ανωτέρω δικαιολογητικά έως τέλη Οκτωβρίου 2014.