Γυμνάσιο Αιγινίου

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ-ΕΚΘΕΣΗΣ «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών (1994 – 2014) από τη μετονομασία του, το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας “ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ”, προκηρύσσει πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου-έκθεσης.
ΘΕΜΑ
“Αγάπησα και ονειρεύθηκα ένα περίλαμπρο Σχολειό, κι αποφάσισα να θυσιάσω κάθε μου υλική ευζωία σε μια ψυχική μου ικανοποίηση”. Μίλτος Κουντουράς
Αξιοποιώντας τα κείμενα του Μίλτου Κουντουρά, που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του 3ου Γενικού Λυκείου “Μίλτος Κουντουράς” 3lyknfil@sch.gr , και τις δικές σας ιδέες, περιγράψτε μας το Σχολείο που ονειρεύεστε.
ΣΚΟΠΟΣ
Βασικός στόχος είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας να καταθέσουν απροσχημάτιστα τις ιδέες τους για το σχολείο των ονείρων τους. Στη συνέχεια, στόχος μας είναι να δημοσιοποιηθεί το όραμα των μαθητών, για να δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσει μια γόνιμη συζήτηση στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να υλοποιηθεί το όραμά τους και να μην αρκεστούμε πάλι σε ευχολόγια, αλλά να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του πρωτοπόρου δασκάλου ΜΙΛΤΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, προς τιμή του οποίου γίνεται αυτός ο διαγωνισμός. Γι’ αυτό το λόγο, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, προτίθεται να διοργανώσει εκδήλωση στην οποία θα προσκληθούν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα παιδαγωγικά τμήματα των πανεπιστημίων και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών , γονέων και μαθητών.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1.Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Α, Β, Γ, Γυμνασίου και Α, Β, Γ, Λυκείου(Γενικού, ΕΠΑΛ και Εσπερινού) όλης της χώρας.
2.Τα κείμενα των μαθητών πρέπει
-να είναι ατομικές εργασίες

– να έχουν έκταση έως 1500 λέξεις

-να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα

– να διακρίνονται από πρωτοτυπία, λεκτική αρτιότητα και από την ικανότητα οργάνωσης και τεκμηρίωσης της σκέψης τους.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο γραφείο της διεύθυνσης