Γυμνάσιο Αιγινίου

9οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας Γυμνασίων Πιερίας/ 3οι Αγώνες Γλώσσας Γυμνασίων Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας

9οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας Γυμνασίων Πιερίας/ 3οι Αγώνες Γλώσσας Γυμνασίων Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας

«?απ? ό,τι κάλλη έχει ο άνθρωπος, ο λόγος έχει τη χάρη?» ,
Ερωτόκριτος, Β. Κορνάρος
Με αυτό το δίστιχο ως πηγή έμπνευσης, οργανώθηκαν οι 9οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας Γυμνασίων Πιερίας/ 3οι Αγώνες Γλώσσας Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο Γυμνάσιο Αιγινίου, στις 13 Μαρτίου 2019.
Το σχολείο μας υποδέχθηκε τα είκοσι(20) Γυμνάσια του νομού, περίπου 170 άτομα(100 μαθητές και 70 εκπαιδευτικούς). Ήταν μια μέρα γιορτής και πολιτισμού. Οι πενταμελείς ομάδες των σχολείων διαγωνίσθηκαν σε θέματα που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α. Π. Θ.
Καλεσμένη μας ομιλήτρια για την εκδήλωση προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ήταν η κ. Ανθή Ρεβυθιάδου, καθηγήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Α. Π. Θ., με θέμα «Γλωσσικοί ήχοι και κρυφή γνώση της γλώσσας», την οποία και ευχαριστούμε.
Ευχαριστούμε την κ. Βάια Αγγέλη, τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, για την καλή και ποιοτική συνεργασία μας.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Χαρίση Αθανάσιο ο οποίος μας έκανε την τιμή να παρευρεθεί και να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη εκδήλωση.
Η πενταμελής ομάδα του Γυμνασίου μας, που είχε μια πολύ καλή παρουσία στο διαγωνισμό, εκπροσωπήθηκε από τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γκογκίδου Μαρίνα και Καρυδιά Χάριτα και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης Κατσούκα Έλενα, Τερζή Δέσποινα και Τερζή Μαριλένα. Αναπληρωματικά μέλη ήταν η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Γαϊτατζή Μαρία και η μαθήτρια της Β΄ τάξης Κυριαζή Πετρίνα. Την πρώτη θέση πήρε η ομάδα του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης.
Σημαντικό ρόλο σε όλη τη διοργάνωση έπαιξε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που φρόντισε για την όμορφη παρουσία του σχολείου μας όχι μόνο κτιριακά, αλλά και για τον πλούσιο χειροποίητο μπουφέ μας. Ευχαριστούμε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων για την στήριξη που πρόσφεραν σε όλους τους τομείς, τους γονείς και τους φίλους που μας βοήθησαν ετοιμάζοντας νοστιμιές. (Ευλογημένα τα πολλά χέρια).
Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους μαθητές της Β΄ Τάξης του Λυκείου που πλαισίωσαν την εκδήλωση με τη μουσική απόδοση στίχων από τον Ερωτόκριτο με την καθοδήγηση του συναδέλφου κ. Μιχάλη Καρυοφυλλίδη.
Την όμορφη αφίσα μας επιμελήθηκε η συνάδελφος κ. Μαρία Δαδαρούκα.