Γυμνάσιο Αιγινίου

Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας

ΘΕΜΑ : Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας!

 Στον απόηχο του Α΄ Μαθητικού Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας, διατηρώντας ακόμη τη γεύση της συγκίνησης και των αναμνήσεων, και πλημμυρισμένοι από εικόνες και συναισθήματα, συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που με τις εισηγήσεις τους μας παρέσυραν σε ένα μαγευτικό ταξίδι στον τόπο και στο χρόνο, στο πλαίσιο, βέβαια πάντα, της όμορφης Πιερίας μας. Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν ήταν πρωτότυπες και άκρως ενδιαφέρουσες. Οι μαθητές με συνέπεια, ήθος και ζηλευτή επιστημονική μεθοδολογία ετοίμασαν τις εργασίες τους και τις παρουσίασαν με κέφι και με τη συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού, μουσικής  ή δραματοποιημένης σκηνής, γεγονός που αισθητοποίησε την ιστορική γνώση και ζωντάνεψε την αφήγησή τους.

Ιδιαίτερα, συγχαίρουμε (με τη σειρά εμφάνισης στο συνέδριο!) το ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς, το Γυμνάσιο Κορινού, το ΕΕΕΕΚ Κατερίνης, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το Γυμνάσιο Αιγινίου, το  ΓΕΛ Αιγινίου, το  ΓΕΛ Κολινδρού, το Γυμνάσιο Κ.Μηλιάς, το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης το  4ο Γυμνάσιο Κατερίνης, το 4ο ΓΕΛ Κατερίνης, το Ιδιωτικό Γυμνάσιο «ΠΛΑΤΩΝ», το 2ο Γυμνάσιο Κατερίνης, το  5ο Γυμνάσιο Κατερίνης, την ΕΠΑΣ Κατερίνης και το  Ιδιωτικό ΓΕΛ «ΠΛΑΤΩΝ»!

Οι μαθητές που παρακολούθησαν το συνέδριο γνώρισαν πτυχές της τοπικής ιστορίας πρωτάκουστες, θυμήθηκαν γεγονότα ξεχασμένα και πάνω από όλα έμαθαν πώς ο τόπος αυτός που κατοικούν εξελίχθηκε και διαμορφώθηκε σε αυτό που είναι τώρα. Γονείς και απλοί πολίτες της Πιερίας χειροκρότησαν  θερμά την προσπάθεια των παιδιών .

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε το συνέδριο αυτό να αποτελέσει θεσμό για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πιερίας. Η φετινή εκδήλωση θα  αποτελέσει εφαλτήριο  για την παρουσίαση στο μέλλον ανάλογων , και γιατί όχι ανώτερων εργασιών των μαθητών μας, οι οποίες θα εδράζονται  στη μέθοδο, την έρευνα, μα πάνω από όλα στην αγάπη για τον τόπο μας και τη δίψα για μάθηση.

Σας ευχαριστούμε  όλους!

Ο  Διευθυντής της Δ/νσης

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας-

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

 

Ιωάννης Καζταρίδης