Γυμνάσιο Αιγινίου

Η σημασία της Δωρεάς και Μεταμόσχευσης Οργάνων

Σήμερα Πέμπτη 12-05-2022 στο Γυμνάσιο Αιγινίου πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική ενημέρωση δύο ωρών εκτός διδακτικού ωραρίου με θέμα “η σημασία της Δωρεάς και Μεταμόσχευσης Οργάνων”. Εισηγητές της επιμόρφωσης ήταν:

  Η ιατρός Οικονόμου Μαρίνα, εντατικολόγος, η οποία αναφέρθηκε στη διαδικασία που απαιτείται, ώστε να προσφέρει κάποιος μετά θάνατον τα ζωτικά όργανά του και να δώσει στην πραγματικότητα ζωή σε συνανθρώπους του. Η παρουσίαση ήταν ακριβής και λεπτομερής. Απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων που έκαναν συνάδελφοι και έλυσε πολλές απορίες γύρω από το επίμαχο αυτό θέμα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κύριος Χνούδας Φώτιος, νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Κατερίνης, συνεργάτης της κυρίας Οικονόμου και ταυτόχρονα αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος πρόσθεσε τις δικές του γνώσεις και την δική του πείρα στα όσα προηγουμένως είχε παρουσιάσει η γιατρός.

Μετά το πέρας της δικής του εισήγησης τον ακολούθησε στο βήμα ο κύριος Ματσκίδης Ισίδωρος, ο οποίος με μοναδική ενάργεια και γλαφυρότητα ενημέρωσε τον σύλλογο, καταθέτοντας τη δική του προσωπική εμπειρία και το δικό του βίωμα, αφού είναι δέκτης οργάνου από ζωντανό δότη.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο κύριος Κορώνας Βασίλειος, αστυνομικός, ο οποίος δέχτηκε μόσχευμα από θανόντα δότη σε πολύ νεαρή ηλικία και του οποίου η εισήγηση ήταν εξίσου γλαφυρή και ζωντανή όσο και του προηγούμενου ομιλητή.

Είναι βέβαιο ότι οι εισηγήσεις άφησαν ισχυρό το αποτύπωμά τους στο μυαλό και στην καρδιά των καθηγητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

                                

Από τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Αιγινίου