Γυμνάσιο Αιγινίου

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Στις 30 Ιανουαρίου 2023, μετά τον εκκλησιασμό και το αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες έγινε στο σχολείο μας η πρώτη άσκηση σεισμού, η οποία έλαβε χώρα μέσα στις αίθουσες και ολοκληρώθηκε στο χώρο στάθμευσης. Προηγήθηκε σχετική ενημέρωση των μαθητών από τον Διευθυντή και τους καθηγητές για τα μέτρα προστασίας, καθώς και για το σχέδιο εκκένωσης των αιθουσών και παρακολούθηση σχετικού βίντεο. Η άσκηση σε γενικές γραμμές κρίθηκε επιτυχής και οι μαθητές/τριες ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό, ακολούθησαν τις οδηγίες των καθηγητών και κατευθύνθηκαν στα προκαθορισμένα σημεία ασφάλειας. Στη συνέχεια ακολούθησε καταμέτρηση των μαθητών ανά τμήμα και αφού διαπιστώθηκε ότι όλοι οι μαθητές ήταν παρόντες, επέστρεψαν στις αίθουσες. Ακολούθησε αποτίμηση της άσκησης με προτάσεις βελτίωσης.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο ασκήσεις για ακόμη καλύτερη ανταπόκριση και κατανόηση όλων όσων απαιτούνται σε τέτοιες κρίσιμες περιστάσεις, που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή.

Το σχολείο μας δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διαχείριση τέτοιων δύσκολων συμβάντων και γενικότερα κρίσεων, και ιδιαίτερα στη γνώση και στην πρόληψή τους και υλοποιεί μάλιστα και σχετικό σχέδιο δράσης.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Χατζ΄ής Διονύσιος Βουλτσίδου Κυριακή